Τί χρειάζομαι για να ξεκινήσω;

Αρχικά , χρειάζεται να προμηθευτείτε ένα starter kit (συσκευές για αρχάριους). Τα starter kits έχουν ότι χρειάζεστε για να ξεκινήσετε όσο αναφορά τον εξοπλισμό σας. Αφού αποφασίσετε ποιο μοντέλο starter kit θα αγοράσετε χρειάζεστε υγρό αναπλήρωσης για να γεμίζετε τον ατμοποιητή σας. (Πάντα σε καινούργιους ατμιστές προτείνουμε να ξεκινάνε το άτμισμα χρησιμοποιώντας υγρά αναπλήρωσης με υψηλή νικοτίνη ουτως ώστε να καταπολεμάν την επιθυμία τους για το τσιγάρο. )

Πόσο καιρό κρατάει ένα μπουκαλάκι υγρού αναπλήρωσης

Αυτό πραγματικά εξαρτάται από την χρήση του καθενός. Γενικά ένα μπουκαλάκι υγρού αναπλήρωσης με normal χρήση κρατάει περίπου 3-6 μέρες.

Τι είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο ειναι μια πρωτοπαριακή μέθοδος διακοπής της βλαβερής συνήθειας του καπνίσματος.

Τι είναι τα mAh?

Μιλιαμπερωρια : Είναι η μονάδα μέτρησης της ποσότητας ενέργειας που μπορεί να αποθηκευτεί μέσα στην μπαταρία. Περισσότερα mAh σημαίνει περισσότερη ενεργεία. Περισσότερη ενέργεια σημαίνει μεγαλύτερα διάρκεια χρήσης της συσκευής μας μεταξύ των φορτίσεων. Επίσης συσκευή με περισσότερα mAh σημαίνει μεγαλύτερη διάρκεια φόρτισης καθώς επίσης και μεγαλύτερο μέγεθος.

Πόση είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου?

Ο μέσος όρος ζωής των μπαταριών του ηλεκτρονικού τσιγάρου (ποικίλει αναλόγως την χρήση) είναι περίπου 120-200 πλήρεις φορτίσεις

Τι περιέχει το υγρο αναπλήρωσης? Τι είναι η VG και η PG?

Η ουσία μέσα στο υγρό αναπλήρωσης που το ατμοποιιεί σε μεγάλες θερμοκρασίες είναι η PG , η VG ή ο συνδυασμός και των δύο.

PG=  προπυλενογλυκόλη

VG= φυτική γλυκερίνη

τα πιο πολλά υγρά περιέχουν PG, VG, ενέσιμο νερο (WFI) , αρώματα και νικοτίνη.

υγρά αναπλήρωσης HIGH VG: λίγο πιο γλυκά, μεγαλύτερη παραγωγή ατμού, λιγότερο χτύπημα στον λαιμό (throat hit)

υγρά αναπλήρωσης HIGH PG: μεγαλύτερο χτύπημα στον λαιμό, ευκολότερη ατμοποίηση λόγο ρευστότητας από το ηλεκτρονικό μας τσιγάρο

50/50 VG/PG : ισορροπημένος συνδυασμός παραγωγής ατμού και χτυπήματος στον λαιμό

υγρά χωρίς νικοτίνη: πολύ λιγότερο χτύπημα στον λαιμό από τα νικοτινούχα υγρά και συνήθως πιο ανοιχτόχρωμα

Ποιο υγρό αντιπροσωπεύει την μάρκα που καπνιζω?

Οι περισσότερες γεύσεις ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι ελαφρώς γλυκιές και δεν έχουν γεύση σαν το τσιγάρο. Οταν ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το ηλεκτρονικό τσιγάρο θα καταλάβετε τι εννοούμε. Προτείνουμε ξεκινώντας να δοκιμάσετε 2-3 διαφορετικές γεύσεις και επίπεδα νικοτίνης ώστε να καταλήξετε σε αυτό που σας ταιριάζει καλυτερα. (Συμβουλευτείτε το προσωπικό μας)

Γιατι ο ατμοποιητής μου έχει γεύση καμένου?

Αυτή η δυσάρευστη γεύση είναι σημάδι έλλειψης υγρού στα βαμβάκια της αντίστασης. Αυτό μπορεί να συμβαίνει ακόμα και όταν ο ατμοποιητής μας είναι γεμάτος υγρό.

ΛΥΣΗ : Αν μπορέσετε να εντοπίσετε την αντίσταση (κατα 99% βρίσκεται ακριβώς κάτω απο το επιστόμιο) ρίξτε 1-2 σταγόνες υγρού και περιμένετε 30 δευτερόλεπτα να απορροφηθει. Αυτό πιθανώς θα λύσει το πρόβλημα σας. Αν το πρόβλημα επιμείνει καλο θα ήτα να επαναλάβετε την διαδικασία. Αν συνεχίζετε να αντιμετωπίζετε πρόβλημα υπάρχει πιθανότητα να έχετε βραχυκυκλωμένη-ελλατωματική αντίσταση και πρέπει να αντικατασταθεί με καινούργια

Αν ο ατμοποιητής σας έχει βαμβάκια σαν κορδονάκια (Τ2,Ce4 κτλπα) όταν τον γεμίζετε περιμένετε 10 λεπτά ώστε να βραχεί καλά η αντίσταση. Αυτό το καταλαβαίνουμε και από το χρώμα του βαμβακιού που μετατρέπεται από άσπρο σε διάφανο.

Και τέλος η ρευστότητα του υγρού μας μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα. Υγρά αναπλήρωσης high VG είναι παχύρρευστα με αποτέλεσμα  να μην απορροφούνται εύκολα από το βαμβάκι της αντίστασης πάρα μόνο άμα τα αραιώσουμε (ρίχνοντας μέσα λίγο PG τόσο ώστε να μην αραιώσει και την γεύση του υγρού μας).

Γιατί ο ατμοποιητής μου έχει διαρροές?

Λοιπόν, εξαρτάται. Αν ξεβιδώσετε τον ατμοποιητή από την μπαταρία σας και βρείτε μια μικρή ποσότητα υγρού μέσα στην επαφή της μπαταρίας είναι απολύτως φυσιολογικό και δεν χρειάζεται να ανησυχήσετε. Ένα μεγάλο ποσοστό των ατμοποιητών έχουν μικρές διαρροές στην ένωση με την μπαταρία. Προτείνουμε να καθαρίζετε όσο πιο συχνά μπορείτε την μπαταρία σας και ΠΑΝΤΑ πρωτού την βάλετε στην φόρτιση.

Back to Top